Čerstvú zelenú cibuľku do šalátu, na prípravu marinád, alebo len tak, na maslový chlebík. Majte ju vždy poruke bez ohľadu na ročné obdobie. Na jej pestovanie nemusíte zháňať nič špeciálne, stačí ak si kúpite zelenú cibuľku v obchode a tú časť, ktorú by ste inak vyhodili, vložíte do vody.

Potrebujeme:

Zelenú cibuľku – spodnú koreňovú časť

Pohár s vodou

Postup:

Z cibuľky odrežeme spodnú časť a vložíme do poháru s vodou tak, aby sme mali istotu, že korene sú celé pod vodou.

thumb

Pohár uložíme na okennú parapetu tak, aby mala cibuľka dostatočný prísun svetla.

2-1

Už po niekoľkých dňoch sa objavia zelené výhonky, ktoré budú rýchlo rásť. Môžete ich odrezať a používať do šalátov, na chlebík alebo do obľúbených receptov.

Nezabúdajte aspoň raz za týždeň meniť vodu v pohári.

Keď výhonky narastú do výšky 12-15 cm, presadíme cibuľku do substrátu, alebo ponecháme len na zelené výhonky, ktoré zakaždým odrežeme a necháme dorásť. Je na vás, čo chcete dopestovať dospelú cibuľu, alebo uprednostňujete zelené cibuľky. Prípadne si môžete časť koreňov ponechať na parapete a časť zasadiť.

3-1