Talianskym deťom “zakázali” bravčové mäso a pridali cous-cous

Rím 16. októbra 2018 (HSP/Foto:TASR-Alexandra Moštková)
 
Ešte 8. októbra vstúpilo do platnosti opatrenie pre materské a základné školy – Montalcini a De André v lombardskom meste Peschiera Borromeo

Ilustračné foto

Už 11. októbra sa vo vyše dvadsaťtisícovom meste neďaleko Milána začala petičná akcia rodičov,  ktorí nesúhlasia s tým, že ich deťom v školských jedálňach zo zimného menu úplne vylúčili bravčové mäso a všetky výrobky z neho, teda aj proscuito a namiesto toho sa tam objavilo africké etnické jedlo cous-cous.
Od nedele v talianskych médiách prebieha polemika na túto tému. Mestu sa vyčíta, že namiesto toho, aby si  moslimské deti vybrali z jedálneho lístka jedlo bez bravčového mäsa, toto sa celoplošne vylúčilo a talianske deti tak prišli o príležitosť mať v škole jedlá typické pre lombardský kraj.
Starostka sa na svojom facebookovskom profile bráni argumentom, že poskytujú tak deťom vyváženú stravu.
Až na to, že normatíva, ktorou sa reguluje školská strava v Taliansku, zaraďuje aj bravčovinu medzi vhodné jedlo. A treba brať do úvahy aj skutočnosť, že Taliansko je celosvetovo uznávané za producenta kvalitných potravinových výrobkov.
Renáta Indri
 
Príspevok Talianskym deťom “zakázali” bravčové mäso a pridali cous-cous zobrazený najskôr Hlavné správy.

ZDROJ >>

Komentujte :)