Toronto 29. marca 2018 (HSP/Sputnik/Foto:TASR/AP-Esteban Felix)
 

Kanadská reštaurácia Antler je známa servírovaním jedál z mäsa a diviny, vrátane bizóna, jeleňa, diviaka, králika a kačky. Naviac ponúkajú paštétu z pečienky (foie gras), čo už dávno odsudzujú aktivisti obhajujúci zvieratá.

Ilustračné foto

Minulý týždeň reštaurácia doplnila menu o niekoľko vegánskych jedál. Aktivisti to označili za veľký štart.
Ale aj tak neboli spokojní s tým, že reštaurácia servírovala mäso zvierat z fariem. Podľa ich názoru by tie zvieratá mali behať v prírode ako jelene. Takže sa aktivisti rozhodli protestovať pred reštauráciou.
Asi hodinu po začiatku akcie jeden z majiteľov reštaurácie a zároveň jej šéfkuchár vybral celú zvieraciu nohu a začal ju krájať na stole pri okne rezervovanom pre hostí.
Usporiadatelia akcie mali dojem, že sa im takým spôsobom kuchár vysmieva.
Zábery jedného z aktivistov ukazujú, ako do reštaurácie prišli policajti a hovorili s kuchárom, ktorý medzitým pokračoval v príprave mäsa. Potom zobral nože a usmieval sa na policajtov, ktorí odchádzali.

 

 

 

 

 
Príspevok Šéfkuchár krájal celú nohu zvieraťa pred očami protestujúcich vegánov pri okne reštaurácie zobrazený najskôr Hlavné správy.