Futuristické divadlo Steva Jobsa vyzerá nádherne. Pozrite si jeho impozantné detaily

Apple Park ako nová domáca základňa prestížneho výrobcu mobilných telefónov sa už čoskoro stane jedným z najkrajších firemných kampusov vôbec. Apple si odjakživa zakladalo na špičkovom a unikátnom dizajne a hoci to v niektorých prípadoch hnalo do extrémov aj napriek obmedzenej funkcionalite, cit pre vkusný vzhľad si spoločnosť zachovala dodnes. A hoci ich vesmírna loď ešte stále nie je v plnohodnotnej prevádzke, takmer tisícka šťastlivcov skladajúcich sa z vybraných zástupcov médií a zamestnancov malo tú česť zoznámiť sa s ich vlastným divadlom pomenovaným po samotnom maestrovi. A, samozrejmem nechýbal ani Steve Wozniak, na ktorého bola počas live prezentácie relatívne často upriamená kamera. 
 
Futuristické divadlo Steva Jobsa vyzerá nádherne. Pozrite si jeho impozantné detaily
 
Divadlo Steva Jobsa bolo teda pokrstené predstavením trojice nových iPhonov a návštevníci si mohli dosýta vychutnať atmosféru tohto architektonického skvostu, v ktorom nebolo nič nechané na náhodu. Najvyššie poschodie a zároveň vstupná hala omračuje v pozitívnom slova zmysle karbónovou strechou uloženou na ničom inom než sklenených paneloch. Skutočne, pozdĺž celého obvodu nenájdete jediný betónový pilier a čo je zaujímavé, spoje medzi jednotlivými panelmi v sebe taktiež skrývajú vodovodné potrubia a elektrické vedenie pre poháňanie reproduktorov či svetiel. A aj napriek dokonalému ozvučeniu neuvidíte na tejto "pokrievke" z uhlíkových vlákien jediný výrez pre umiestnenie reproduktorov. Na otázku, koľko takáto sklenená opera dokáže vydržať, má Apple jasnú odpoveď: Zemetrasenie s magnitúdou 8+ stupňov. 
 
Tak ako vstupná hala, aj zvyšok komplexu sa vyznačuje kruhovým útvarmi a minimalistickým uvoľneným dizajnom. Ten si však aj napriek celkovej jednoduchosti určite vyžadoval neľahké architektonické riešenia. Zasklený výťah rotujúci počas jazdy okolo svojej osi až o celých 180 stupňov pripomínajúci akúsi priehľadnú tubu je len čerešničkou na torte v inak fascinujúcich priestoroch. Samotná divadelná sála pojme až 921 divákov, pričom si každý z nich môže vychutnať sedenie v talianskej koži a všadeprítomné drevo z bieleho dubu. Dokonca ani na toalete si človek nebol istý, či vstúpil do tých pravých dverí. Celková rozloha objektu je 15 500 metrov štvorcových a za výstavbou stojí spoločnosť Foster + Partners s prísnym drobnohľadom zo strany Applu. Pozdávajú sa vám nové priestory technologického giganta alebo na vás pôsobia až príliš snobsky, respektíve neosobne?
 
Zobraziť galériu 14 galeria

ZDROJ >>

Komentujte :)