O výhodách konzumácie cibule sa už toho napísalo neúrekom. Azda nikto nepochybuje o jej prospešných vlastnostiach pre zdravie a tiež schopnosti vynikajúco pomôcť v kuchyni a dodať jedlám tú správnu chuť.

Napriek tomu existujú ľudia, ktorí cibuľu neobľubujú. A majú na to pádne dôvody – predovšetkým nepríjemný zápach, ktorý je s cibuľou spätý alebo nepríjemné slzenie, ktoré je zasa späté s jej krájaním.

Prinášame vám preto 5 skvelých tipov, vďaka ktorým sa s nepríjemnými vlastnosťami cibule vysporiadate a tak sa stane opäť vašou obľúbenou koreninou.

1. Ak nôž, ktorým chcete krájať cibuľu, potriete soľou, nebude zapáchať.

2. Ak pri krájaní cibule slzíte, stačí si do úst vložiť kúsok chleba, ktorý sa bude správať ako ochranný filter. Cibuľu, dosku na krájanie a nôž tiež pravidelne oplachujte studenou vodou.

3. Liatinové povrchy sa dajú skvelo vyčistiť odrezanou polovicou cibule.

4. Ak cibuľu namočíte do liehu, môžete ňou neskôr čistiť napríklad pozlátené rámy.

5. Nasekaná cibuľa môže byť skladovaná v chladničke až 10 dní bez toho, aby stratila svoju kvalitu. Stačí, ak ju uzavriete do dózy s dobre tesniacim uzáverom.