Paríž 17. februára 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Michel Euler)

Bistro Le Bouche a oreille vo francúzskom meste Bourges v departmente Cher, ktoré sa začiatkom februára stalo omylom nositeľom hviezdičky legendárneho kulinárneho sprievodcu Michelin, nezvláda teraz nápor hostí, informoval dnes spravodajský portál LCI.

Ilustračné fotoIlustračné foto

Sprievodca Michelin je najznámejší a najvplyvnejší hodnotiteľ reštaurácií vo svete. Vychádza od roku 1900 a má trojhviezdičkový systém oceňovania kvality jedla v reštauráciách.

Zostavovatelia rebríčka pre rok 2017 si však pomýlili bistro v kraji Cher, kde obedové menu stojí 12,50 eura, s rovnomenným podnikom v meste Boutervilliers v departemente Essonne, kde sa za obed platí 48 eur. Kvôli technickej chybe bola totiž v rebríčku niekoľko dní chybne uvedená adresa druhého z podnikov, a tak zástupy gurmánov smerovali do malého bistra v kraji Cher. Táto chyba sa objavila len v elektronickej verzii michelinského sprievodcu, v tlačenej už nie.

Majiteľka bistra Le Bouche a oreille v Bourges sa teraz sťažuje, že nápor hostí nezvláda. “Prichádzajú stále noví klienti. Chcú stolíky pre dvoch, troch ľudí, ale my nemáme také veľké priestory a na všetku robotu iba štvoro rúk,” vysvetlila Véronique Jacquetová.

Pravý majiteľ michelinskej hviezdičky zaujal inšpektorov Michelinu hovädzím po burgundsky a chobotnicami so zemiakovými hranolčekmi. Všetky jedlá sú tam vraj veľmi chutné a pripravené v kuchyni reštaurácie. Véronique sa pre LCI vyjadrila, že rovnako sa varí aj v jej bistre, len ešte “na dôvažok aj s láskou”. Potom už ani nezáleží na tom, či reštaurácia má alebo nemá michelinskú hviezdu, dodala.

Vážení čitatelia, žiaden článok na tejto stránke nie je spoplatnený, čo je dôvodom, prečo musí byť na nej viac reklamy. Chceme vás preto poprosiť o trpezlivosť a zhovievavosť. Vieme, že reklama je niekedy otravná, ale pomáha dofinancovať prevádzku vášho obľúbeného portálu. Chceme sa tiež obzvlášť poďakovať tým, ktorí nás finančne podporujú. Ak sa k nim chcete pripojiť, kliknite sem.