V kuchyni sa nám často môže stať, že vďaka jednej maličkej chybe sa pokazí celý výsledok nášho snaženia. Prinášame vám užitočné a overené triky, ktoré vám pomôžu nielen v období predvianočných príprav.

Oprava zrazeného krému

Vyhodiť celú misu krému na tortu či do zákuskov by bola veľká škoda. Ak sa vám krém zrazil, zachránite pomocou obyčajného stuženého tuku (potrebujeme 100%-tný stužený tuk). Kúsok sutuženého tuku (približne 1 cm) rozpustíme a necháme ochladnúť. Potom ho ešte v tekutom stave pomaly všľaháme do krému. Uvidíte sami, ako krásne sa zrazený krém spojí.

Čo s presolenou polievkou?

Občas sa nám stane, že do polievky pridáme viac soli ako sme chceli. Ak si mýlite, že polievka je nadobro stratená máme pre vás jednoduché riešene. Vhoďte do polievky niekoľko kúskov nakrájaných zemiakov a keď začnú mäknúť (asi po 10 minútach) z polievky ich jednoducho vyberte. Zemiaky stiahnu prebytočnú soľ a môžete ich ešte skvele využiť – napríklad na prípravu studeného zemiakového šalátu.

Kuracia pečienka nestvrdne

Ak sa vám pri príprave pečienky stáva, že po uvarení býva tvrdá, dávajte si pozor na solenie. Všetky druhy pečienok sa solia až ku koncu prípravy. Najlepší a najchutnejší výsledok tiež dosiahnete, ak ich na noc namočíte do mlieka.

Tip na vyprážanie bez zápachu

Aby ste nemuseli vetrať zápach po vyprážaní ešte po príprave mastných pochúťok, pridajte do oleja niekoľko plátkov mrkvy. Zabráni rýchlemu prepaľovaniu tuku a teda aj nepríjemnému zápachu.

Trhajú a lepia sa vám palacinky?

Žiaden problém. Potrite panvicu rozkrojeným zemiakom. Aby ste predišli hrudkám v ceste na palacinky, najskôr vymiešajte mlieko s múkou na hladko a až potom zamiešajte vajcia.

Orechy olúpete ľahko a rýchlo

Ak ich na pár dní namočíte do vody s trochou soli. Pôjde to jedna radosť a čo je najdôležitejšie, nič z orechov nevyjde nazmar.

Knedľa nepraskne

Stáva sa vám, že knedľa pri varení vo vode praskne? Tomu sa môžete ľahko vyhnúť ak do vody pridáte niekoľko škrupiniek z uvarených vajec.

Fazuľu uvaríte omnoho rýchlejšie

Ak ju namiesto obyčajnej vody namočíte do minerálky. Vďaka obsahu solí a minerálov fazuľa rýchlejšie zmäkne a doba jej varenia sa výrazne skráti. Vyskúšajte tento trik a sami uvidíte, že fazuľa, ktorú ste predtým nevedeli dovariť, bude teraz pripravená neporovnateľne skôr.

Dokonale prekrojený korpus

Najlepší výsledok dosiahnete pomocou obyčajnej dentálnej nite. Korpus prekrojíte presne, rýchlo a bez nerovností.

Aby mala bábovka úžasne nadýchané cesto

Tajomstvom nadýchaného cesta je v tom, že si pri príprave surovín rozdelí práškový cukor na dve polovice. Jednu ušľahajte so žĺtkami a postupne pridá olej, múku a prášok do pečiva. Druhú časť ušľahajte spolu s bielkami na tuhý sneh a snehu vmiešajte aj lyžicu čo najstudenšej vody. Potom sneh opatrne vmiešame do žĺtkovej zmesi.

Perfektná šľahačka do zákuskov

Ak chcete, získať perfektne ušľahanú šľahačku, ktorá dokonale drží tvar, pridajte počas šľahania vaječný bielok.

Aby zemiaky na prípravu šalátu nepraskli

recipes100820-solar-cooked-organic-potatoes

Ak potrebujete aby zemiaky varené v šupke nepopraskali, máme pre vás skvelý a jednoduchý trik. Stačí, ak do vody, v ktorej zemiaky varíte, pridáte malé množstvo octu. Ten sa postará o to, aby šupka nepraskla.

Ako dosiahnuť, aby sa na povrchu omáčky či pudingu nevytvorila koža?

Pri riešení tohto problému vám účinne pomôže maslo. Napichnite kúsok masla na vidličku a prechádzajte po povrchu omáčky alebo pudingu.